Professional Scrum Product Owner Training

Professional Scrum Product Owners hebben begrip nodig van alle zaken die waarde toevoegen aan hun producten. De Product Owner training helpt deze kennis te ontwikkelen, van stakeholder management tot release planning en delivery. Het doel is om producten met de juiste functionaliteit zo snel als nodig -en mogelijk- op te kunnen leveren. De stappen om dit te bereiken komen in detail aan bod. De Professional Scrum Product Owner training is een interactive training met instructie, afgewisseld met groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen.

Professional Scrum Product Owner certificatie

Om de officiële Scrum.org certificering te behalen, dienen de studenten het Professional Scrum Product Owner examen af te leggen. Dit is een online examen, Professional Scrum Product Owner badge waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Product Owner noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van Scrum.org.

Verzorgd door Cesario Ramos – Professional Scrum Trainer®

De trainingen worden verzorgd door Cesario Ramos, de eerste Professional Scrum Trainer in Nederland. Cesario begeleid organisaties in agile adoptie in Europa, is een frequent spreker op internationale conferenties en de auteur van het boek Emergent – Lean Agile Adoption en co-auteur van het boek Scrum Patterns (2017). Door de uitgebreide praktijk ervaring van Cesario in het coachen van Product Owners en organisaties komen in de training naast de standaard onderwerpen ook de laatste in de praktijk werkende Scrum patterns en Scrum adoptie technieken voor.

Opzet van de training

De Professional Scrum Product Owner training is een interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen mag, en wordt zelfs aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Waar nodig gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Voor wie is de Scrum Product Owner Training?

De Scrum Product Owner maximaliseert waarde creatie van zijn of haar product of dienst. De Scrum training is dan ook bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het balanceren van prioriteiten van verschillende klanten, de markt, en hun business en bovendien rekening moeten houden met een voortdurend veranderende omgeving.

Onderwerpen van de Product Owner Training

In deze twee daagse training worden de volgende onderwerpen besproken:

Agile Product Management

De Product Owner is een nieuwe rol die verantwoordelijkheden en taken verenigd die vaak verdeeld waren over meerdere personen. Het is een persoon die aangeeft waar de waarde ligt en die de weg wijst naar de business doelstellingen. In deze sectie ervaar je het verschil tussen Agile product management en traditioneel project en product management.

Value Driven Development

Als Product Owner wil je de meest waardevolle functionaliteit ontwikkelen tegen het laagste risico. De Scrum Product Owner maximaliseert waarde creatie van het product of dienst door frequente validatie van assumpties. Hoe kun je waarde definiëren en een strategie ontwikkelen om waarde creatie te meten? Hoe kun je aannamen zo snel mogelijk valideren en risico’s minimaliseren? In deze sectie ervaar je hoe waarde te definiëren en deze te koppelen aan klant wensen waarmee je de meeste waardevolle functionaliteit kunt ontwikkelen.

The Scrum Product Owner

Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het balanceren van prioriteiten van verschillende klanten, de markt, en hun business en dat allemaal in een veranderende omgeving. Hiernaast organiseer en prioriteer de Product Owner de interne belangen, van architectuur en financiële performance tot strategisch alignment. In deze sectie bespreken uitgebreid de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Product Owner. Ook komt het Scrum raamwerk in detail aan bod.

Planning Releases

De product backlog is het stuur van het ontwikkel proces. Het managen van de product backlog is een van de belangrijkste taken van de Product Owner. Hoe stel je een release plan op? Hoe neem je de strategie mee? En op welke manier detailleer je requirements? We bespreken release strategieën, technieken voor prioritering en hoe je met release planning de waarde creatie van je product kunt optimaliseren.

Voorbereiding op de Product Owner Training

Om het meeste uit de Scrum training te halen, is een goede voorbereiding van belang. Wij adviseren je de volgende voorbereidingen:

  • Doornemen van de Scrum Guide is noodzakelijk als voorbereiding.
  • Een boek over Scrum te lezen, zoals de Professional Product Owner, Software in 30 days of Agile Project Management with Scrum.
  • Algemene kennis ontwikkelen van project management.
  • Praktijkervaring opdoen in of met een team dat software producten ontwikkelt.

Impressie AgiliX Trainingen

Gerelateerde blog posts

Business Analyst in Large Scale Scrum

4 april 2017

Over the last weeks I’ve been working on a paper about the role of a Business Analysts within Large Scale Scrum, and I thought I’d write a little post on it too, here it goes. On the website of the IIBA you can find their definition of a Business Analyst. a liaison among stakeholders in order to understand the structure, policies, and operations of […]

Lees meer

Defining Your Product for a LeSS Adoption

29 september 2018

In this blog I talk about how you could deal with the challenges of defining your product in a LeSS adoption. Why do you need to define your product? In a LeSS adoption you need to have a product definition, because your product definition determines what organisational elements (people; components; processes and systems) will be […]

Lees meer

Where is the value in Agile?

18 april 2015

I was coaching a number of teams and their Sprint Reviews were boring status meetings and few stakeholders attended. I see this pattern often at companies and the reason for poor stakeholder attendance is that the discussion about added value happens in other meetings. In this post I want to share a little model based […]

Lees meer

The fallacy of leadership styles and traits

18 april 2015

Recently I gave a talk on the ScrumDayEurope 2014 conference. The talk was about how you can use game principles in combination with evidence based management (EBM) in your agile adoption. One of the hard points in evidence based management is that people tend to ignore evidence when that evidence clashes with their believes or […]

Lees meer

Wat andere mensen zeggen

PSPO Training | Marc Maessen

Hele leerzame en inspiratievolle training die aangepast kan worden naar de wens van de cursisten en zo toegespitst wordt op hetgeen het meest gevraagd benodigd is. Cesario is een trainer met een zeer grote schat aan ervaring en kennis en kan daardoor snel en adequaat de situatie anticiperen, de training bijsturen en de theorie aanvullen met real life voorbeelden die hij zelf heeft ondervonden. Zeer waardevolle hulpmiddelen en aftercare toegereikt gekregen en dus al met al uitermate tevreden. Absolute aanrader !!!

Marc Maessen.

PSPO Training | Andrew

Cesario is een inspirerende en enthousiaste trainer die met zijn ervaring en kennis de deelnemers een completere Scrum Master en/of Product Owner maakt. Absoluut een aanrader voor beginnende en ervaren “scrum personen”!

Andrew | Codenamed.

PSPO | Roos Timmermans

De training PSPO gevolgd en heel enthousiast geworden over de mogelijkheden die Agile en scrum bieden voor de ontwikkeling van onze producten.

Roos Timmermans | Unit4