Professional Scrum Master Training from Scrum.org

Professional Scrum Product Owner Training


Professional Scrum Product Owners hebben begrip nodig van alle zaken die waarde toevoegen aan hun producten. De Product Owner training helpt deze kennis te ontwikkelen, van stakeholder management tot release planning en delivery. Het doel is om producten met de juiste functionaliteit zo snel als nodig -en mogelijk- op te kunnen leveren. De stappen om dit te bereiken komen in detail aan bod. De Professional Scrum Product Owner training is een interactive training met instructie, afgewisseld met groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen.

Professional Scrum Trainer®Cesario Ramos Professional Scrum trainer

De trainingen worden verzorgd door Cesario Ramos, de eerste Professional Scrum Trainer in Nederland. Cesario begeleid organisaties in agile adoptie in Europa, is een frequent spreker op internationale conferenties en de auteur van het boek Emergent - Lean Agile Adoption en co-auteur van het boek Scrum Patterns (2017). Door de uitgebreide praktijk ervaring van Cesario in het coachen van Product Owners en organisaties komen in de training naast de standaard onderwerpen ook de laatste in de praktijk werkende Scrum patterns en Scrum adoptie technieken voor.

Professional Scrum Product Owner Certificatie

Om de officiële Scrum.org certificering te behalen, dienen de studenten het Professional Scrum Product Owner examen af te leggen. Dit is een online examen, Professional Scrum Product Owner badge waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Product Owner noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van scrum.org

Scrum Product Owner Training - Inschrijven

De Professional Scrum Product Owner training vindt plaats op verschillende data en locaties. Kijk in onze trainingskalender voor de actuele data om je in te schrijven. Deze training is ook in-company beschikbaar

Trainingkalender

Opzet van de training

Product Owner Training PictureDe Professional Scrum Product Owner training is een interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen mag, en wordt zelfs aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Waar nodig gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Voor wie is de Scrum Product Owner Training?

De Scrum Product Owner maximaliseert waarde creatie van zijn of haar product of dienst. De Scrum training is dan ook bedoeld voor mensen die verantwoordelijk zijn voor het balanceren van prioriteiten van verschillende klanten, de markt, en hun business en bovendien rekening moeten houden met een voortdurend veranderende omgeving.

Voorbereiding op de Scrum Product Owner Training

Om het meeste uit de Scrum training te halen, is een goede voorbereiding van belang. Wij adviseren je de volgende voorbereidingen:

 1. Doornemen van de Scrum Guide is noodzakelijk als voorbereiding.
 2. Een boek over Scrum te lezen, zoals Software in 30 days of Agile Project Management with Scrum.
 3. Algemene kennis ontwikkelen van project management.
 4. Praktijkervaring opdoen in of met een team dat software producten ontwikkelt.

Inhoud van Scrum Product Owner Training

In deze twee daagse training worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Agile Product Management

  De Product Owner is een nieuwe rol die verantwoordelijkheden en taken verenigd die vaak verdeeld waren over meerdere personen. Het is een persoon die aangeeft waar de waarde ligt en die de weg wijst naar de business doelstellingen. In deze sectie ervaar je het verschil tussen Agile product management en traditioneel project en product management.

 • Value Driven Development

  Als Product Owner wil je de meest waardevolle functionaliteit ontwikkelen tegen het laagste risico. De Scrum Product Owner maximaliseert waarde creatie van het product of dienst door frequente validatie van assumpties. Hoe kun je waarde definiëren en een strategie ontwikkelen om waarde creatie te meten? Hoe kun je aannamen zo snel mogelijk valideren en risico’s minimaliseren? In deze sectie ervaar je hoe waarde te definiëren en deze te koppelen aan klant wensen waarmee je de meeste waardevolle functionaliteit kunt ontwikkelen.

 • The Scrum Product Owner

  Als Product Owner ben je verantwoordelijk voor het balanceren van prioriteiten van verschillende klanten, de markt, en hun business en dat allemaal in een veranderende omgeving. Hiernaast organiseer en prioriteer de Product Owner de interne belangen, van architectuur en financiële performance tot strategisch alignment. In deze sectie bespreken uitgebreid de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Product Owner. Ook komt het Scrum raamwerk in detail aan bod.

 • Planning Releases

  De product backlog is het stuur van het ontwikkel proces. Het managen van de product backlog is een van de belangrijkste taken van de Product Owner. Hoe stel je een release plan op? Hoe neem je de strategie mee? En op welke manier detailleer je requirements? We bespreken release strategieën, technieken voor prioritering en hoe je met release planning de waarde creatie van je product kunt optimaliseren.

PSPO Testimonials

PSPO Training - Feb 2017 | Niels Monshouwer

I had been working as a Scrum Product Owner for quite some time before taking the Product Owner course from Cesario. It was a great experience, as there was a lot of time for questions and to go more in depth into the subject matter. It really helped me to become a better product owner!

Niels Monshouwer | WeirdBeard

PSPO Training - Okt 2013 | Marc Maessen

Hele leerzame en inspiratievolle training die aangepast kan worden naar de wens van de cursisten en zo toegespitst wordt op hetgeen het meest gevraagd benodigd is. Cesario is een trainer met een zeer grote schat aan ervaring en kennis en kan daardoor snel en adequaat de situatie anticiperen, de training bijsturen en de theorie aanvullen met real life voorbeelden die hij zelf heeft ondervonden. Zeer waardevolle hulpmiddelen en aftercare toegereikt gekregen en dus al met al uitermate tevreden. Absolute aanrader !!!

Marc Maessen

mjj.maessen(at)mumc.nl

PSPO Training - Nov 2014 | Andrew

Cesario is een inspirerende en enthousiaste trainer die met zijn ervaring en kennis de deelnemers een completere Scrum Master en/of Product Owner maakt. Absoluut een aanrader voor beginnende en ervaren "scrum personen"!

Andrew

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.codenamed.nl

Mrt 11, 2013 - PSPO | Roos Timmermans

De training PSPO gevolgd en heel enthousiast geworden over de mogelijkheden die Agile en scrum bieden voor de ontwikkeling van onze producten.

Roos Timmermans - Unit4