Professional Scrum Master Training

In deze officiële certified Professional Scrum Master training van Scrum.org leren de deelnemers hoe ze teams, product owners en ontwikkel afdelingen kunnen begeleiden om succesvol te zijn met Scrum. De training gaat uitgebreid in op de fundamenten van Scrum en Agile werken. De training zit vol praktijk voorbeelden en tips om de Scrum Master rol in de praktijk succesvol in te vullen. Ook is er veel aandacht voor Scrum adoptie en hoe je waardecreatie en ontwikkelproductiviteit kunt optimaliseren.

Scrum Master certificatie – PSM I

Om de officiële Scrum.org certificering te behalen, dienen de studenten het Professional Scrum Master examen af te leggen. Dit is een online examen, waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Master noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van Scrum.org

Professional Scrum Trainers

Cesario Ramos is een deskundige op het gebied van management coaching en productontwikkeling. Hij werkt als een organisatie consultant bij grootschalige Scrum-adopties wereldwijd. Hij is ook een gecertificeerde LeSS-trainer en Qualified Innovation Games®-instructeur. In 2010 richtte hij AgiliX op, een adviesbureau dat over de hele wereld advies en trainingen verzorgt. Cesario is de auteur van het boek ‘EMERGENT – Lean & Agile adoption for an innovative workplace’ en co-auteur van Jeff Sutherland en James Coplien et. al. van het boek ‘Scrum Patterns’. Hij is een veelgevraagd spreker op conferenties over de hele wereld en organisator van de internationale Large Scale Scrum (LeSS) -conferenties.

Roland Flemm werkt als consultant aan grootschalige en kleinschalige Scrum-adopties en als professional Scrum-trainer. Hij heeft gedegen een achtergrond in applicatie-ontwikkeling (.Net en Java) en infrastructuurtechniek (IBM WebSphere & Portal). Sinds 2013 is hij toegewijd aan het werken als Scrum Master en LeSS Coach. Naast coaching publiceert hij regelmatig artikelen. Hij is de maker van de Scrumcards (www.scrumcards.org) en produceert humoristische Scrum-films. Roland spreekt graag op internationale conferenties en is ervan overtuigd dat plezier en diversiteit op de werkplek essentieel zijn voor succes.

Videos over deze training

Gerelateerde blog posts

Business Analyst in Large Scale Scrum

4 april 2017

Over the last weeks I’ve been working on a paper about the role of a Business Analysts within Large Scale Scrum, and I thought I’d write a little post on it too, here it goes. On the website of the IIBA you can find their definition of a Business Analyst. a liaison among stakeholders in order to understand the structure, policies, and operations of […]

Lees meer

From Sheep Dog to Lap Dog

3 januari 2018

Back in the early days of Scrum, the Scrum Master role was exciting. The days of the pigs & chickens, the days when being a Scrum Master was considered dangerous. In those times there was the saying a dead Scrum Master is a useless Scrum Master  And even today I still use that when selecting […]

Lees meer

Where is the value in Agile?

18 april 2015

I was coaching a number of teams and their Sprint Reviews were boring status meetings and few stakeholders attended. I see this pattern often at companies and the reason for poor stakeholder attendance is that the discussion about added value happens in other meetings. In this post I want to share a little model based […]

Lees meer

Wat andere mensen zeggen

Professional Scrum Master | Nico Jansen

“WOWW! Inspirerend, fascinerend en boeiend! 2 dagen echt genoten en veel geleerd. Een echte aanrader. Dank je wel Cesario!”

Nico Jansen
www.delta-n.nl

Professional Scrum Master | Umut Tutal

“Geweldige training, leuke workshops. Ik vind de onderwerpen zeer nuttig, vooral communicatie aspecten. Cesario is zeer ervaren, communicatief, houdt de training altijd gezellig, spannend.”

Umut Tuta
Onior

Certified LeSS Practitioner | Wout Jansen

Very usefull and hands-on training; a lot of best practices and many tips and tricks from the real world where discussed by an enthousiastic trainer (Cesario). I feel that I can use LeSS right away in my assignment.

Wout Jansen