Professional Scrum Master Training from Scrum.org

Professional Scrum Master Training

In deze officiële certified Professional Scrum Master training van Scrum.org leren de deelnemers hoe ze teams, product owners en ontwikkel afdelingen kunnen begeleiden om succesvol te zijn met Scrum. De training gaat uitgebreid in op de fundamenten van Scrum en Agile werken. De training zit vol praktijk voorbeelden en tips om de Scrum Master rol in de praktijk succesvol in te vullen. Ook is er veel aandacht voor Scrum adoptie en hoe je waardecreatie en ontwikkelproductiviteit kunt optimaliseren.

Professional Scrum Trainer

Cesario Ramos Scrum TrainerDe trainingen worden verzorgd door Cesario Ramos, de eerste Professional Scrum Trainer in Nederland. Cesario is ook de enige Certified LeSS Trainer in Nederland, begeleidt dagelijks organisaties bij hun agile adoptie en is een frequent spreker op internationale conferenties. Daarnaast is hij auteur van het boek Emergent - Lean Agile Adoption en co-auteur met o.a. Jeff Sutherland en James Coplien van het boek Scrum Patterns. Door de uitgebreide praktijkervaring van Cesario komen in de training niet alleen de standaard onderwerpen aanbod. Hij deelt graag zijn laatste Scrum inzichten, technieken en principes.

Professional Scrum Master Certificaat

Professional Scrum Master Training Certificaat

Om de officiële Scrum.org certificering te behalen, dienen de studenten het Professional Scrum Master examen af te leggen. Dit is een online examen, waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Master noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van Scrum.org

Professional Scrum Master Training - Inschrijven

De Professional Scrum Master training vindt plaats op verschillende data en locaties. Kijk in onze trainingskalender voor de actuele data om je in te schrijven. Deze training is ook in-company beschikbaar. 

Trainingkalender

Opzet van de Training 

De Professional Scrum Master training is een 2-daagse interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen mag, en wordt zelfs aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Waar nodig gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Training Impressie

 

Voor wie is de Scrum Master Training?

De Professional Scrum Master training is speciaal bedoeld voor Scrum Masters die hun kennis willen verdiepen en zich willen certificeren. De inhoud van de cursus is echter ook van toepassing voor iedereen die software teams ondersteunt in het verbeteren van het gehele software ontwikkelproces. Als je werkt aan Scrum adoptie binnen een project of organisatie dan is het volgen van deze training een uitstekende stap.

Voorbereiding op de Scrum Master training

Om het meeste uit de Scrum cursus te halen, is een goede voorbereiding van belang. Wij adviseren je de volgende voorbereidingen:

 1. Doornemen van de Scrum Guide.
 2. Een boek over Scrum te lezen, zoals Software in 30 days of Agile Project Management with Scrum.
 3. Algemene kennis ontwikkelen van project management.
 4. Praktijkervaring opdoen in of met een team dat software producten ontwikkelt.

Inhoud van de Scrum Master Training

In deze twee daagse training worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Scrum basics

  
Wat is Scrum en hoe is het ontstaan?

 • Scrum theorie en fundamenten

  
Waarom werkt Scrum? Welke theoretische fundamenten en principes liggen eraan ten grondslag? Hoe verschilt Scrum van traditionele software ontwikkeling en waarom is het beter voor product ontwikkeling? In deze sectie ervaren we het verschil en de voordelen van Scrum.

 • Scrum Framework & Meetings

  
Hoe is de Scrum theorie geïmplementeerd middels time-boxes, rollen, regels en artifacts. Hoe kunnen deze het meest effectjef worden gebruikt? We gaan ervaren waarom het Scrum raamwerk opgebouwd is zoals het is en hoe je als Scrum Master effectief gebruik kunt maken van Scrum om risico’s te controleren en maximaal waarde te creëren.

 • Scrum Teams


  Scrum teams zijn zelf organiserend en multi disciplinair. Dit verschilt van traditionele ontwikkelprojecten en teams. Je leert hoe je een succesvol multidisciplinair team ontwikkelt vanaf de start tot high performance.

 • The Scrum Master


  Als Scrum Master speel je een essentiële rol in het adopteren van Scrum. Je begeleidt het Development Team, de Product Owner en de organisatie naar een hogere aagility. In deze sectie leer je de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Scrum Master. Je ervaart verschillende technieken om te coachen en workshops voor te bereiden en te faciliteren.

 • Scrum adoptie en het schalen van Scrum over meerdere teams


  Scrum is anders: wat betekent dit voor mijn project en organisatie? Hoe kan ik het best Scrum adopteren, gegeven de benodigde veranderingen?
Scrum werkt goed voor een team. Het werkt ook uitstekend voor projecten die bestaan uit honderden mensen die verspreid zijn over de gehele wereld. Je leert hoe Scrum kan worden opgeschaald voor grote projecten.

PSM Testimonials

Jun 26, 2014 - Professional Scrum Master | Jean Kuppers

Great training. Really enjoyed Cesario’s interactive training methods. He did a great job tailoring the content of the course to the needs of the group.

I can recommend this training to anyone who wants to understand SCRUM beyond just passing the assessment.

Jean Kuppers

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jun 17, 2014 - Professional Scrum Master | Nico Jansen

WOWW! Inspirerend, fascinerend en boeiend! 2 dagen echt genoten en veel geleerd. Een echte aanrader. Dank je wel Cesario!

Nico Jansen

www.delta-n.nl

Dec 18, 2014 - Professional Scrum Master | Umut Tutal

Geweldige training, leuke workshops. Ik vind de onderwerpen zeer nuttig, vooral communicatie aspecten. Cesario is zeer ervaren, communicatief, houdt de training altijd gezellig, spannend.

Umut Tutal - Onior

Apr, 2013 - PSM | Nico Kohlberg

Geweldige cursus met een geweldige ervaren cursusleider, Cesario. Vooral de link tussen theorie en praktijk kwam goed naar voren. Kortom 2 hele inspirerende dagen!

Nico Kohlberg www.premium.nl

LeSS Testimonials

Jan 23, 2017 - Certified LeSS Practitioner | Brigitte Thie

Inspirational, eye opener. A course I can recommend to everybody working on the transition towards agile working or working within an agile environment.

Brigitte Thie - Delta Lloyd

Certified LeSS Practitioner | Diego Callizo

I am so happy I decided to participate in this training!. Cesario is a rare to find Agile Genius. I got tons of value by responding a lot of my old questions.  
I.e. What are the musts in order to facilitate a successful Agile adoption?   

I liked that the training is not based on prescribing roles and structures but mostly on changing the way we understand and think about complex systems. Some of the concepts explained like i.e. system thinking transform the way I understand big scale software development forever.

Diego Callizo

Independent Agile Coach

 

Jun 1, 2016 - Certified LeSS Practitioner | Joost Looij

Interessante training van Cesario Ramos van Agilix. Bij dit type trainingen is de dynamiek en het succes in mijn ogen sterk afhankelijk van deelnemers en trainer. Het deelnemer veld was divers en interessant wat leidde tot goede constructieve discussies en verschillende inzichten op dezelfde problematiek. De facilitatie van Cesario was constructief, uitdagend en de focus lag erop om de oplossing in de groep te vinden. Ik ben met een aantal goede inzichten en contacten weg gegaan, ik kan de training van harte aanraden.

Joost Looij - Essent

Nov, 2016 - Certified LeSS Practitioner Training | Wout Jansen

Very usefull and hands-on training; a lot of best practices and many tips and tricks from the real world where discussed by an enthousiastic trainer (Cesario). I feel that I can use LeSS right away in my assignment.

Wout Jansen

May 30 2016 - Certified LeSS Practitioner | Remi Kok

I wanted to thank you again for an inspiring course. It was three long days with a lot of good practices. Loved the discussions and the contribution from Cesario’s experience. I learned that scaling up Scrum is made possible through the LeSS (Huge) Framework without losing the Scrum principles. For me there where a few great eye-openers. Going to use it that's for sure.

Thanks Cesario for a great time.

Remi Kok - infosupport.nl

Professional Agile Coach Testimonials

Professional Agile Coach - May 2017 | Edward van Gelderen

Excellent insight in what it takes to be an agile coach.

Edward van Gelderen