Professional Scrum Foundations

De officiële Professional Scrum Foundations TM (PSF) is een tweedaagse training die de basiskennis biedt die nodig is om op een zeer praktische manier met Scrum te werken. De training is een combinatie van instructie- en team gerichte oefeningen waarbij studenten echt ervaren hoe het Scrum-framework de inspanningen voor productontwikkeling verbetert.

Certificering

Na het volgen van de Professional Scrum Foundations training kunnen de studenten het Professional Scrum Master examen afleggen. Dit is een online examen, waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Master noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van Scrum.org.

Wat je gaat leren

De studenten leren het framework door kennen door de events, rollen en artefact create te ervaren in een Sprint waarin ze een website bouwen als onderdeel van een zelf organiserend, cross functional Scrum team. Studenten herhalen sprints zodat ze in staat worden gesteld om hun werkwijze en implementatie van het framwork te inspecteren en aan te passen voor het voortbrengen van een ‘potentially releasable Increment’.

Professional Scrum Trainers

Cesario Ramos is een deskundige op het gebied van management coaching en productontwikkeling. Hij werkt als een organisatie consultant bij grootschalige Scrum-adopties wereldwijd. Hij een Professional Scrum Trainer en is ook een gecertificeerde LeSS-trainer. In 2010 richtte hij AgiliX op, een adviesbureau dat over de hele wereld advies en trainingen verzorgt. Cesario is de auteur van de boeken Coachin Agile Organizations, ‘EMERGENT – Lean & Agile adoption for an innovative workplace’ en co-auteur met o.a. Jeff Sutherland en James Coplien et. al. van het boek ‘A Scrum Book’. Hij is een veelgevraagd spreker op conferenties over de hele wereld en organisator van de internationale Large Scale Scrum (LeSS) -conferenties.

Voor wie is de PSF training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor hen die nog geen ervaring hebben met de agile en Scrum werkmethoden maar graag in korte tijd de ins en outs willen ervaren om zichzelf een goed beeld te kunnen vormen van de voor-, en nadelen van het agile werken. De Professional Scrum Foundations ® training is daardoor geschikt voor mensen die werkzaam in zijn in proces-, en projectmanagement en daarbij gebruik maken van klassieke management technieken zoals PRINCE2®, IPMA & MSP®, etc. Ook als je geen project manager bent, maar te maken krijgt met een agile adoptie binnen een project of organisatie dan is het volgen van deze training een uitstekende keuze.

psf training in action


Aanstaande trainings

De PSF training wordt in-house georganiseerd. Neem contact met ons op voor meer details.

Related blog posts

Do not provide the answer before knowing the question

22 februari 2017

I was talking to a company that is implementing the Spotify model and needed some help. They wanted to know the difference between LeSS and their Spotify model. We first discussed what LeSS is. I told them that LeSS is an organisational design that optimises for shortest lead time, flexibility and learning. What single team Scrum does […]

Lees meer

Retrospect to FAIL fast and OFTEN

16 januari 2016

Some teams steadily come to a state in which their retrospectives result in less and less improvements. They have been continuously improving in small steps and improved quite a bit since their start, but eventually they stopped learning. The thing is that you can learn from things you do right but you can also learn […]

Lees meer

The fallacy of leadership styles and traits

18 april 2015

Recently I gave a talk on the ScrumDayEurope 2014 conference. The talk was about how you can use game principles in combination with evidence based management (EBM) in your agile adoption. One of the hard points in evidence based management is that people tend to ignore evidence when that evidence clashes with their believes or […]

Lees meer