Professional Scrum Master Training

Professional Scrum Master training

Professional Scrum Trainer

roland flemm Scrum TrainerDeze training wordt verzorgd door Roland Flemm, een van de 220 wereldwijd gecertificeerde Professional Scrum Trainers. Roland is professional agile coach en begeleidt organisaties in agile adoptie. Hiernaast is hij een frequent spreker op internationale conferenties. Door de uitgebreide praktijk ervaring van Roland komen in de training naast de standaard onderwerpen ook praktijk problemen, Scrum adoptie technieken en principes aan bod. roland flemm PST

Professional Scrum Master Certificaat

Professional Scrum Master Training Certificaat

Om de officiële Scrum.org certificering te behalen, dienen de studenten het Professional Scrum Master examen af te leggen. Dit is een online examen, waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is Engelstalig. Na het behalen van het certificaat mag je je voortaan Professional Scrum Master noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van Scrum.org

Professional Scrum Master Training - Inschrijven

De Professional Scrum Master training vindt plaats op verschillende data en locaties. Kijk in onze trainingskalender voor de actuele data om je in te schrijven. Deze training is ook in-company beschikbaar.

Trainingkalender

Opzet van de Training

De Professional Scrum Master training is een 2-daagse interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen mag, en wordt zelfs aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Waar nodig gaan we dieper in op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Training Impressie

Voor wie is de Scrum Master Training?

De Professional Scrum Master training is speciaal bedoeld voor Scrum Masters die hun kennis willen verdiepen en zich willen certificeren. De inhoud van de cursus is echter ook van toepassing voor iedereen die software teams ondersteunt in het verbeteren van het gehele software ontwikkelproces. Als je werkt aan Scrum adoptie binnen een project of organisatie dan is het volgen van deze training een uitstekende stap.

Voorbereiding op de Scrum Master training

Om het meeste uit de Scrum cursus te halen, is een goede voorbereiding van belang. Wij adviseren je de volgende voorbereidingen:

 1. Doornemen van de Scrum Guide.
 2. Een boek over Scrum te lezen, zoals Software in 30 days of Agile Project Management with Scrum.
 3. Algemene kennis ontwikkelen van project management.
 4. Praktijkervaring opdoen in of met een team dat software producten ontwikkelt.

Inhoud van de Scrum Master Training

In deze twee daagse training worden de volgende onderwerpen besproken:

 • Scrum basics

  
Wat is Scrum en hoe is het ontstaan?

 • Scrum theorie en fundamenten

  
Waarom werkt Scrum? Welke theoretische fundamenten en principes liggen eraan ten grondslag? Hoe verschilt Scrum van traditionele software ontwikkeling en waarom is het beter voor product ontwikkeling? In deze sectie ervaren we het verschil en de voordelen van Scrum.

 • Scrum Framework & Meetings

  
Hoe is de Scrum theorie geïmplementeerd middels time-boxes, rollen, regels en artifacts. Hoe kunnen deze het meest effectjef worden gebruikt? We gaan ervaren waarom het Scrum raamwerk opgebouwd is zoals het is en hoe je als Scrum Master effectief gebruik kunt maken van Scrum om risico’s te controleren en maximaal waarde te creëren.

 • Scrum Teams


  Scrum teams zijn zelf organiserend en multi disciplinair. Dit verschilt van traditionele ontwikkelprojecten en teams. Je leert hoe je een succesvol multidisciplinair team ontwikkelt vanaf de start tot high performance.

 • The Scrum Master


  Als Scrum Master speel je een essentiële rol in het adopteren van Scrum. Je begeleidt het Development Team, de Product Owner en de organisatie naar een hogere aagility. In deze sectie leer je de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Scrum Master. Je ervaart verschillende technieken om te coachen en workshops voor te bereiden en te faciliteren.

 • Scrum adoptie en het schalen van Scrum over meerdere teams


  Scrum is anders: wat betekent dit voor mijn project en organisatie? Hoe kan ik het best Scrum adopteren, gegeven de benodigde veranderingen?
Scrum werkt goed voor een team. Het werkt ook uitstekend voor projecten die bestaan uit honderden mensen die verspreid zijn over de gehele wereld. Je leert hoe Scrum kan worden opgeschaald voor grote projecten.