Professional Scrum Foundations Training

Professional Scrum Foundations Training

De officiële Professional Scrum Foundations ™ (PSF) is een tweedaagse training die de basiskennis biedt die nodig is om op een zeer praktische manier met Scrum te werken. De training is een combinatie van instructie- en team gerichte oefeningen waarbij studenten echt ervaren hoe het Scrum-framework de inspanningen voor productontwikkeling verbetert. De training omvat ook een gratis poging tot het wereldwijd erkende Professional Scrum Master I certificering examen (PSM I).

Inhoud Scrum Master Foundations Training

In deze twee daagse training worden de volgende onderwerpen besproken:

  • Definities, overzicht en begrippenkader van agile frameworks.
  • Begrip van de voordelen van Agile werken tov Traditionele software development methodes.
  • Praktische toepassing van Agile principes (bv voor beter time management).
  • Begrip van de essentie van Scrum. Hoe is het precies bedoeld en wat betekent dat voor mij?
  • De ceremonies van het Scrum framework, waar dienen ze toe en hoe hangen ze samen?
  • De producten (artefacts) die worden opgeleverd.
  • De rol van het teamlid. Als je deel uitmaakt van een multidisciplinair team, werk je intensief samen met testers. developers, architecten en Product Owners. Wat wordt er precies van je verwacht en hoe kun je bijdragen aan het succes van je team?
  • Mastering Scrum (zelf organisatie, het concept “done”)
  • Planning in Scrum (Product backlog, story points, planning poker)
  • Hoe begin je met Scrum (adoptie)

Inschrijven

Op korte termijn is er geen Professional Scrum Foundations training gepland. Zodra een nieuwe datum bekend wordt gemaakt kunt U zich hier inschrijven. Abonneer U op de Agilx nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden. Wij kunnen de PSF training ook bij U in house te verzorgen. Neemt U hiervoor contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Professional Scrum Trainer

roland flemm Scrum TrainerDeze training wordt verzorgd door Roland Flemm, een van de 220 wereldwijd gecertificeerde Professional Scrum Trainers. Roland is professional agile coach en begeleidt organisaties in agile adoptie. Hiernaast is hij een frequent spreker op internationale conferenties. Door de uitgebreide praktijk ervaring van Roland komen in de training naast de standaard onderwerpen ook praktijk problemen, Scrum adoptie technieken en principes aan bod. roland flemm PST

Professional Scrum Master certificaat

Professional Scrum Master badge

Na het volgen van de Foundations training bezit je de kennis om de officiële Scrum.org certificering te behalen. Dit is een online examen, waarvan de kosten bij de prijs van de training zijn inbegrepen. Het examen is in het Engels en bestaat uit meerkeuze vragen. Na het behalen van het certificaat mag je je Professional Scrum Master noemen. Ook ben je dan automatisch voor onbeperkte tijd lid van scrum.org

Opzet van de training

De Professional Scrum Foundations training is een interactieve training waarin je Scrum echt ervaart. De training bestaat uit uitleg van de basisprincipes van Scrum afgewisseld met uitdagende groepsactiviteiten waarin cursisten de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. Vragen stellen en discussiëren wordt aangemoedigd. We ondersteunen de theorie met herkenbare praktijkvoorbeelden. Deelnemers worden niet alleen geïnspireerd maar kunnen na de training ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Scrum training door Cesario

Doelgroep

Deze training is bedoeld voor hen die nog geen ervaring hebben met de agile en Scrum werkmethoden maar graag in korte tijd de ins en outs willen ervaren om zichzelf een goed beeld te kunnen vormen van de voor-, en nadelen van het agile werken. De Professional Scrum Foundations ™ training is daardoor geschikt voor mensen die werkzaam in zijn in proces-, en projectmanagement en daarbij gebruik maken van klassieke management technieken zoals PRINCE2®, IPMA & MSP®, etc. Ook als je geen project manager bent, maar te maken krijgt met een agile adoptie binnen een project of organisatie dan is het volgen van deze training een uitstekende keuze.

De cursisten zullen in scrum teams gedurende meerdere sprints aan een opdracht werken en de dagelijkse praktijk van het werken in een scrum team ervaren.

Voorbereiding op de Scrum Master training

Een specifieke voorbereiding is voor deze training niet noodzakelijk.