Professional Agile Tester Training

agile tester training

Agile breekt grote productontwikkelingen op in kleine, behapbare stukken. Na elk van deze 'iteraties' hoort er een werkend en gevalideerd softwareproduct opgeleverd te worden. Echter, in de praktijk gaat dit vaak mis doordat het in teams ontbreekt aan de kennis, vaardigheden en overeenstemming die daarvoor nodig is. Als je dit wilt voorkomen is de Cursus Agile Tester iets voor jou. 

Tijdens deze cursus word je in twee trainingsdagen opgeleid tot 'Professional Agile Tester'. Je leert hoe je op een succesvolle manier als tester functioneert binnen een Scrum-team. Onze ervaren trainers laten je de ondersteunende Agile-technieken ervaren en leren je alles over de principes van Agile Testing, Acceptance Test Driven Development, Exploratory Testing en Scrum.


Trainers

 Pascal Dufour en Cesario Ramos nemen je probleemloos mee in de wereld van Agile en Scrum. Als je ooit een Agile-conferentie hebt bezocht, is de kans groot dat je één van hen tegen het lijf bent gelopen. Pascal is, naast frequent spreker op Agile-test-conferenties, een hands-on Agile Tester en CAT-trainer. Cesario is een hands-on Agile-coach. Hij trainde meer dan duizend mensen op gebied van Scrum en Agile-development, is Professional Scrum Trainer bij scrum.org, frequent spreker op Agile-conferenties en auteur van het boek EMERGENT

Wat gaan we doen?

Tijdens de training Agile Tester beleef je tijdens twee workshops de essentie van Scrum en Agile. In deze hands-on workshops ga je in een Scrum-team aan de slag met verschillende opdrachten met Agile testen, het herdefiniëren van kwaliteit, Agile-teststrategie, Agile Acceptance Testen, Spec by Example en Exploratory Testing. Binnen deze opdrachten leer je onder andere de tools FitNesse en Cucumber begrijpen en toepassen. Ten slotte gaan we aan de slag met risicogebaseerd testen. 

Inschrijven voor de Cursus professional Agile Tester

Bekijk onze trainingskalender voor de eerstvolgende cursus Professional Agile Tester. Deze training wordt tevens als inhouse training gegeven. 

Training kalender

 Agenda

Dag 1

 • De essentie van Scrum. Hoe is het precies bedoeld en wat betekent dat voor mijn testaanpak?

 • De rol van de Agile Tester. Als je deel uitmaakt van een multidisciplinair team, werk je intensief samen met developers, architecten en Product Owners. Wat wordt er precies van je verwacht en hoe kun je bijdragen aan het succes van je team.

 • Wat is kwaliteit? Kwaliteit kent een heleboel gezichten en inzichten. Door middel van oefeningen laten we je ervaren wat kwaliteit inhoudt.

 • Requirement By Example. Het is belangrijk om te ontdekken wat de juiste requirements zijn en of alle neuzen dezelfde kant op staan. In dit onderdeel van de Cursus Agile Tester leer je hoe je je team kunt helpen met het verkrijgen van de juiste requirements en testcases. Je leert voorbeelden te gebruiken en risico's te ontdekken.

 • Introductie tot ATDD. Hoe ziet het testproces eruit op basis van ATDD? Wat zijn acceptatietesten en hoe en wanneer maak je ze? Welke tools zijn handig om te gebruiken en hoe gebruik je deze?

Dag 2

 • Schaalbare onderhoudbare acceptietesten. Het schrijven van acceptatietesten is de eerste stap. Zonder een goed begrip van de tools en het testontwerp krijg je al snel een testset die moeilijk te onderhouden is en uiteindelijk zijn waarde verliest. Maar hoe schrijf je nou onderhoudbare testcases?

 • Werken met tools. Hoe gebruik je FitNesse, Cucumber en Selenium in real-life situaties? Hoe organiseer je testcases, regressietesten en testsuites zodat je team altijd topkwaliteit software levert?

 • Exploratory Testing. Hoewel het automatiseren van testen essentieel is in Agile-ontwikkeling, zijn dingen waar de menselijke intelligentie en intuïtie belangrijk niet te automatiseren. Hoe onderzoek je of je voldoende hebt gedekt en hoe weet je of de software voldoet aan de verwachtingen van je team en stakeholders

 • Continuous Delivery. Een introductie op continuous delivery en deployment vanuit het perspectief van de Agile-tester.

Het resultaat

 • Je begrijpt het belang van een “whole team approach”.

 • Je kunt als kwaliteitsgeweten functioneren binnen een Agile team en weet de agile test strategy uit te dragen.

 • Je bent in staat om het examen te maken voor het PSM1 certificaat (De training is geen training die leidt tot het PSM1 certificaat, de PSM training is dit wel. Door de serieuze aandacht voor agile zien we deelnemers zelf het PSM1 examen doen.

 • Je kunt het team helpen om te focussen op toegevoegde waarde.

 • Je kunt Agile Testing Quadrants inzetten als communicatietool binnen je team en met stakeholders.

 • Je begrijpt de beperkingen van best practices.

 • Je kunt specificaties uitwerken in de vorm van voorbeelden en begrijpt de voordelen van “Specification by Example” /ATDD/BDD.

 • Je kunt patronen toe passen om tot schaalbare onderhoudsarme testen te komen.

 • Je kunt Exploratory Testing richting geven en uitvoeren.

De cursus wordt afhankelijk van de deelnemers in het Nederlands of het Engels gegeven. Het cursusmateriaal is beschikbaar in het Engels.