Professional Agile Tester Training

agile tester trainingEen agile team is wendbaar doordat het elke iteratie stabiel product gereed heeft dat in potentie naar de markt kan. Het in elke iteratie afronden van software, is makkelijk gezegd maar moeilijk te realiseren. De oorzaak is dat het vele teams ontbreekt aan de kennis, vaardigheden en overeenstemming hoe een werkend en gevalideerd product iteratie na iteratie te kunnen opleveren.

In de Professional Agile Tester Training leer je als tester succesvol te acteren binnen een Scrum team. Je ervaart en leert de ondersteunende agile technieken en principes van Agile Testing, Acceptance Test Driven Development, Exploratory Testing en Scrum.

Trainers

De training wordt gegeven door Pascal Dufour en Cesario Ramos. Pascal is een frequent spreker op agile conferenties en een hands-on agile tester en CAT trainer. Cesario is hands-on agile coach, heeft meer dan 1000 mensen getraind in Scrum en agile development, is Professional Scrum trainer bij scrum.org, frequent spreker op agile conferenties en auteur van het boek EMERGENT

Wat gaan we doen?

In deze hands-on training gaan we in workshops de essentie van Scrum en Agile beleven. Dit zorgt ervoor dat je na de training het PSM1 certificaat kunt halen. Hiernaast gaan we binnen een Scrum team verschillende opdrachten doen met Test Driven Design, Herdefinitie van kwaliteit / Agile teststrategie / Agile Acceptance Testen / Spec by Example en Exploratory Testing, waarin je o.a. de tools FitNesse, Cucumber, Jenkins en Selenium leert begrijpen en eventueel toepassen. Tevens zullen we kijken naar risico gebaseerd testen.

Inschrijvingen

Bekijk onze trainings kalender voor de eerst volgende training. Deze training wordt tevens als inhouse training gegeven. 

Training kalender

 Agenda

Dag 1

 • Scrum zoals het bedoeld is. Wat is nou de essentie van Scrum en wat betekent dat voor mijn test aanpak?

 • De rol van de Agile Tester. Nu dat ik deel uit maakt van een multidisciplinair team werk ik intensief samen met developers, architecten en product owners. Wat wordt er van mij verwacht en hoe kan ik het beste bijdragen aan het success van mijn team?

 • Wat is kwaliteit?  Kwaliteit kent vele gezichten en vele inzichten. Door middels van oefeningen laten we je ervaren wat kwaliteit inhoud.

 • Requirement By Example. Het ontdekken van de juiste requirements en het hebben van een gemeenschappelijk beeld is belangrijk. Hoe help ik mijn team met het verkrijgen van juiste requirements en test cases? Hoe gebruik ik voorbeelden? Hoe ontdekken we risico's?

 • Introductie tot ATDD. Hoe ziet het test process eruit op basis van ATDD? Wat zijn acceptatie testen en hoe en wanneer maken je ze? Welke tools zijn handig om te gebruiken en hoe gebruik je deze tools? 

Dag 2

 • Schaalbare onderhoudbare acceptie testen. Het schrijven van acceptatie testen is de eerste stap. Zonder een goed begrip van de tools en test ontwerp krijg je al snel een test set die moeilijk te onderhouden is en uiteindelijk zijn waarde verliest. Hoe kan ik onderhoudbare test cases schrijven?

 • Tooling. Hoe gebruik ik FitNesse, Cucumber en Selenium in real life situaties? Hoe organiseer ik mijn test cases, regressie testen en test suites zodat mijn team altijd top kwaliteit software levert?

 • Exploratory Testing. Het automatiseren van testen is essentieel in agile ontwikkeling. Lang niet alles kunnen we automatiseren, zeker niet die dingen waar de menselijke intelligentie en intuïtie belangrijk zijn. Hoe onderzoek ik of we voldoende hebben gedekt? Hoe weet ik dat de software echt voldoet aan mijn verwachtingen of de verwachting van mijn stakeholders?

 • Continuous Delivery. Een introductie tot continious delivery en deployment vanuit het perspectief van de Agile tester.

Het resultaat

 • Je begrijpt het belang van een “whole team approach”.

 • Je kunt als kwaliteitsgeweten functioneren binnen een Agile team en weet de agile test strategy uit te dragen.

 • Je bent in staat om het examen te maken voor het PSM1 certificaat (De training is geen training die leidt tot het PSM1 certificaat, de PSM training is dit wel. Door de serieuze aandacht voor agile zien we deelnemers zelf het PSM1 examen doen.)

 • Je kunt het team helpen om te focussen op toegevoegde waarde.

 • Je kunt Agile Testing Quadrants inzetten als communicatietool binnen je team en met stakeholders.

 • Je begrijpt de beperkingen van best practices.

 • Je kunt specificaties uitwerken in de vorm van voorbeelden en begrijpt de voordelen van “Specification by Example” /ATDD/BDD.

 • Je kunt patronen toe passen om tot schaalbare onderhoudsarme testen te komen.

 • Je kunt Exploratory Testing richting geven en uitvoeren.

 

De cursus wordt afhankelijk van de deelnemers in het Nederlands of het Engels gegeven. Het cursusmateriaal is beschikbaar in het Engels.