Certified LeSS for Executives Training

LeSS-For-Executives
Wat is het belangrijkste voor management om te begrijpen van LeSS? Dat het geen process of methode is. LeSS is een organisatie ontwerp, een ontwerp dat een organisatie optimaliseert voor snelheid van waarde creatie, wendbaarheid en leren. LeSS heeft impact op de structuur, hierarchy, team samenstelling, rollen, posities en processen.

The Certified LeSS for Executives Training

De Certified LeSS for Executives Training is een 2-daagse interactieve training waarin de LeSS principes, LeSS adoptie en de rol van het management uitgebreid aan bod komen. De LeSS principes en adoptie wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden en verschillende groepsoefeningen. Daarnaast is er veel ruimte voor interactie zodat je als deelnemer antwoord krijgt op jouw vragen.

Doelgroep LeSS for Executives Training

De LeSS training is bedoeld voor mensen in management posities die een LeSS adoptie willen begeleiden. Een LeSS adoptie heeft impact op zowel Product Management als R&D en daarom is de training uitermate geschikt voor beide groepen.

References & Case studies

Wij hebben zelf uiteraard Large Scale Scrum bij verschillende bedrijven helpen adopteren. Details zijn te vinden in case study en onze white paper Scale Your Product NOT your Scrum. Additionele referenties zijn te vinden op de rechter side-bar, andere case studies zijn te vinden op LeSS Case Studies page. 

Certified LeSS Trainer

Certified LeSS Trainer badgeDe trainer voor deze training is Cesario Ramos, Certified LeSS Trainer en Professional Scrum Trainer at Scrum.org. Hij is de enige gecertificeerde LeSS trainer in Nederland. Cesario begeleidt organisaties bij hun agile adoptie en is een frequent spreker op internationale conferenties. Daarnaast is hij auteur van het boek Emergent - Lean Agile Adoption en co-auteur met o.a. Jeff Sutherland en James Coplien van het boek Scrum Patterns. Door de uitgebreide praktijkervaring van Cesario komen in de training niet alleen de standaard onderwerpen aanbod. Hij deelt graag zijn laatste Scrum inzichten, technieken en principes.

Training Impressie

 

Official LeSS for Executives Certification

Alle deelnemers ontvangen het ‘Certified LeSS for Executives’ certificaat en een account op less.works. Met dit account kunnen ze additionele informatie krijgen over LeSS en in contact blijven met de andere deelnemers aan de training.

Als deelnemer krijg je ook toegang tot het nieuwe LeSS boek: Large-Scale Scrum: More with LeSS en het boek: EMERGENT - Lean & Agile adoption.

Registratie voor de LeSS Training

De Certified LeSS Practitioner training vindt plaats op verschillende data en locaties. Kijk in onze trainingskalender voor de actuele data om je in te schrijven. Deze training is ook in-company beschikbaar. 

Training Calender

Voorbereiding op de LeSS for Executives Training

Scrum kennis en ervaring is nodig om het meeste uit de LeSS training te halen. Deze kennis kan worden opgedaan in een Professional Scrum Master Training, Professional Scrum Product Owner Training of door het bestuderen van Scrum introductie materiaal zoals de Scrum Primer.

Agenda van de training

In deze training ervaar je de volgende onderwerpen:

 • Systems Thinking, Organizational Design, and the Contract Game

  Designing your organisation for Perfect.

 • Principles & Management Implications

  Empirical Process Control for the Entire Organization

  Lean Thinking in LeSS: Across All Functions

  Systems Thinking: From Local to Global Optimization

  Whole-Product Focus: Group and Role Impacts

  Customer Centric: Process and Group Impacts

 • LeSS Adoption

  Adopting LeSS in your organization.

  What is your product? A LeSS perspective

  The business driven Product Owner

  LeSS Organizational structure

  Role of Management & Human Operations.