Certified LeSS Practitioner Training NL

Certified LeSS Practitioner TrainingVoor bedrijven die Scrum en Agile werken willen toepassen op grote schaal biedt LeSS (Large Scale Scrum) een oplossing dat in de praktijk is bewezen. LeSS biedt een raamwerk, regels en verschillende richtlijnen waarmee je goed en snel van start kunt. Anders dan voorschrijvende en grote alternatieven, schaalt LeSS Scrum tot honderden teams zonder het toevoegen van extra lagen, extra rollen en extra processen. LeSS betrekt de mensen zelf zodat ze deelnemen aan de LeSS adoptie en de benodigde veranderingen zelf creëren en daarmee ondersteunen.

The Certified LeSS Practitioner Training

De Certified LeSS Practitioner Training is een intensieve en interactieve training van drie dagen waarin het LeSS raamwerk, de principes, regels en richtlijnen uitgebreid worden behandeld. De training gaat in op de LeSS adoptie, de rol van het management en de inrichting van de organisatie. Het raamwerk wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden en verschillende groepsoefeningen. Daarnaast is er veel ruimte voor interactie zodat je als deelnemer antwoord krijgt op jouw vragen.

Doelgroep LeSS Training

De LeSS training is bedoeld voor management, agile coaches en Scrum Masters die een organisatie willen optimaliseren voor snelheid, flexibiliteit en leren.

References & Case studies

Wij hebben zelf uiteraard Large Scale Scrum bij verschillende bedrijven helpen adopteren. Details zijn te vinden in case study en onze white paper Scale Your Product NOT your Scrum. Additionele referenties zijn te vinden op de rechter side-bar, andere case studies zijn te vinden op LeSS Case Studies page. 

Certified LeSS Trainer

Certified LeSS Trainer badgeDe trainer voor deze training is Cesario Ramos, Certified LeSS Trainer en Professional Scrum Trainer at Scrum.org. Hij is de enige gecertificeerde LeSS trainer in Nederland. Cesario begeleidt organisaties bij hun agile adoptie en is een frequent spreker op internationale conferenties. Daarnaast is hij auteur van het boek Emergent - Lean Agile Adoption en co-auteur met o.a. Jeff Sutherland en James Coplien van het boek Scrum Patterns. Door de uitgebreide praktijkervaring van Cesario komen in de training niet alleen de standaard onderwerpen aanbod. Hij deelt graag zijn laatste Scrum inzichten, technieken en principes.

Training Impressie

 

Official LeSS Practitioner Certification

Alle deelnemers ontvangen het ‘Certified LeSS Practitioner’ certificaat en een account op less.works. Met dit account kunnen ze additionele informatie krijgen over LeSS en in contact blijven met de andere deelnemers aan de training.

Als deelnemer krijg je ook toegang tot het nieuwe LeSS boek: Large-Scale Scrum: More with LeSS en het boek: EMERGENT - Lean & Agile adoption.

Registratie voor de LeSS Training

De Certified LeSS Practitioner training vindt plaats op verschillende data en locaties. Kijk in onze trainingskalender voor de actuele data om je in te schrijven. Deze training is ook in-company beschikbaar. 

Training Calender

Voorbereiding op de LeSS Training

Scrum kennis en ervaring is nodig om het meeste uit de LeSS training te halen. Deze kennis kan worden opgedaan in een Professional Scrum Master Training, Professional Scrum Product Owner Training of door het bestuderen van Scrum introductie materiaal zoals de Scrum Primer.

Agenda van de LeSS Training

In deze training ervaar je de volgende onderwerpen:

 • LeSS Principles & Fundamentals

  Designing your organisation for Perfect

  The LeSS Principles & Fundamentals

  Overview of the LeSS & LeSS huge frameworks

 • Scaling Techniques & Practices

  Organziging for Customer Value & Feature Teams

  LeSS Product Backlog Refinement, Sprint Planning, Sprint Review and Retrospective.

  How to coordinate teams at Scale.

  Product Ownership at Scale.

  Overview of development practices when scaling.

 • LeSS Adoption

  Adopting LeSS in your organization.

  LeSS Organizational structure; distributed & multisite development

  Role of Management & Human Operations.

  Case Studies at Financial and Technology companies.

  Scrum Master practices in a LeSS organization.

LeSS Testimonials

Certified LeSS Practictioner

Cesario is a very experienced trainer with lots of real-world examples. Besides that he is a nice and warm person with a true heart for SCRUM, LeSS, Lean and Agile. This made the LeSS pratitioner course very inspiring and worthwile!

Aldert Polman - Webcollective

Certified LeSS Practitioner | Brigitte Thie

Inspirational, eye opener. A course I can recommend to everybody working on the transition towards agile working or working within an agile environment.

Brigitte Thie - Delta Lloyd

Certified LeSS Practitioner | Diego Callizo

I am so happy I decided to participate in this training!. Cesario is a rare to find Agile Genius. I got tons of value by responding a lot of my old questions.  
I.e. What are the musts in order to facilitate a successful Agile adoption?   

I liked that the training is not based on prescribing roles and structures but mostly on changing the way we understand and think about complex systems. Some of the concepts explained like i.e. system thinking transform the way I understand big scale software development forever.

Diego Callizo

Independent Agile Coach

 

Certified LeSS Practitioner | Joost Looij

Interessante training van Cesario Ramos van Agilix. Bij dit type trainingen is de dynamiek en het succes in mijn ogen sterk afhankelijk van deelnemers en trainer. Het deelnemer veld was divers en interessant wat leidde tot goede constructieve discussies en verschillende inzichten op dezelfde problematiek. De facilitatie van Cesario was constructief, uitdagend en de focus lag erop om de oplossing in de groep te vinden. Ik ben met een aantal goede inzichten en contacten weg gegaan, ik kan de training van harte aanraden.

Joost Looij - Essent

Certified LeSS Practitioner Training | Wout Jansen

Very usefull and hands-on training; a lot of best practices and many tips and tricks from the real world where discussed by an enthousiastic trainer (Cesario). I feel that I can use LeSS right away in my assignment.

Wout Jansen