LeSS (Large Scale Scrum)

Voor bedrijven die Scrum en Agile werken willen toepassen op grote schaal biedt LeSS (Large Scale Scrum) een oplossing dat in de praktijk is bewezen. LeSS biedt een raamwerk, regels en verschillende richtlijnen waarmee je goed en snel van start kunt. Anders dan voorschrijvende en grote alternatieven, schaalt LeSS Scrum tot honderden teams zonder het toevoegen van extra lagen, extra rollen en extra processen. LeSS betrekt de mensen zelf zodat ze deelnemen aan de LeSS adoptie en de benodigde veranderingen zelf creëren en daarmee ondersteunen.

LeSS

Het LeSS raamwerk is voor Scrum tot ongeveer acht teams die aan een product werken. Daarnaast is het LeSS huge raamwerk, dat schaalt tot honderden teams.  

LeSS Framework

Scrum op grote schaal start met een goed begrip van één team Scrum. Hiernaast zijn de Agile waarden worden zoals verwoord in het Agile Manifesto essentieel voor een blijvende adoptie. Een verandering van organisatie structuur, bedrijfsbeleid en manier van werken is meestal nodig om Scrum op grote schaal succesvol te adopteren.

LeSS Coaching Company

Als Certified LeSS Coaching Company gebruiken wij LeSS voor organisatie structuur veranderingen, practices en management begeleiding. 

Certified LeSS Training

AgiliX heeft de enige Certified LeSS Trainer in Nederland. Wilt u meer weten over LeSS kom dan naar onze Certified LeSS Practitioner Training of neem contact op voor een afspraak.


Large Scale Scrum Referenties