Evidence Based Agile adoptie

Een gestructureerde en meetbare Agile adoptie door Evidence Based Management van Scrum.org.

Ontdek hoeveel waarde uw Agile adoptie initiatief oplevert door een Agility Index Snapshot. Bepaal uw sterke punten en op welke gebieden u nog kunt verbeteren met de Capability Spotlight. 

Op basis van onze jarenlange ervaring in Agile adoptie gebruiken we Agility Path™ van Scrum.org binnen ons Emergent Innovation aanpak. Deze aanpak is beschreven in het boek EMERGENT dat door ons is geschreven. Zie verder deze presentatie over Agility Path voor nadere informatie.


Agility Index - Meet de waarde van uw investering

Welke resultaten heeft u bereikt met de investeringen in Agile trainingen, tooling en coaching? Hoeveel waarde hebben de Agile adoptie intitatieven opgeleverd? Het vermogen van uw  ontwikkelorganisatie om frequent het juiste product van hoge kwaliteit op te leveren geeft aan of Agile adoptie succesvol is. De leidende metrieken die dit vermogen aangeven zijn onderdeel van Agility Path™.Agility Path Framework

Door een Agility Index snapshot meet u dit vermogen en verkrijgt u daarmee inzicht in de waarde van de investering in Agility. De metrieken zijn onderverdeeld in basis metrieken die de agility en flexibiliteit van de organisatie weergeven, organisatie metrieken die inzicht geven in het vermogen om waarde te genereren en de Agility Index™ zelf waarmee verbeteringen in kaart worden gebracht en je de financiële resultaten kunt volgen. 

EEN INDEX SNAPSHOT BIJ UW BEDRIJF?

We verzorgen een Index Snapshot bij uw bedrijf door een baseline meting te doen waartegen de voortgang van de adoptie vergeleken wordt. Met een baseline als start kan het pad naar adoptie starten en de voortgang periodiek worden gemeten.


Capability Spotlight - Inzicht in de bekwaamheid van uw organisatie


Een Agile manier van werken vraagt om het leren van nieuwe vaardigheden om frequent een product van hoge kwaliteit te kunnen opleveren. Een product dat in samenwerking met de
klant wordt ontwikkeld zodat de teams de drijfveren van de klanten doorgronden en daardoor het meest waardevolle product maken. De Capability Spotlight maakt de bekwaamheid Capability Spotlight van Agility Pathinzichtelijk van uw Agile organisatie. Op basis van deze assessment kunt u gericht en onderbouwd de volgende verbeter stappen kiezen die u de grootste verbetering zal opleveren.

EEN CAPABILITY SPOTLIGHT BIJ UW BEDRIJF?

Een Capability Spotlight onderzoekt de toepassing van Agile techieken in uw organisatie en beoordeeld ze tegen de technieken die waarde creatie, productiviteit, en kwaliteit verbeteren. Het
resultaat geeft u inzicht in de sterke punten en prioriteert de gebieden voor verbetering in een verbeteringsplan.


Evidence Based Agile AdoptieAgiliX is certified Engagement Manager van Scrum.org voor Evidence Based Management.

Testimonials Coaching

2009 - Jos de Bruin Programma Manager at ASR Nederland

Cesario heeft binnen een belangrijk project voor De Amersfoortse de Agile softwareontwikkeling op een zeer goede wijze geïntroduceerd. Cesario heeft enorm veel kennis op dit gebied en nog veel belangrijker, hij wist de teams enthousiast te krijgen voor deze aanpak, en resultaten te boeken.

Jos de Bruin - Programma Manager ASR

2010 | Wim van Broekhoven, Manager at PANalytical

Cesario gave good input for the vision to get a LEAN software process adopted that brought our previous SCRUM implementation to a higher level.

During the deployment he coached the organization with respect to the implementation and further improvements. He is capable of convincing management, developers and customer why LEAN should be used. He did this by giving good support to help teams implement it. He is strong in making things tangible so that people understand how to go from principle to practice. This resulted in a way of working which is supported by the developers, which was very difficult in the past.

Wim van Broekhoven

Software Engineering Manager, PANalytical